Boekwinkel Paagman uit Den Haag is donderdag 18 mei uitgeroepen tot retailondernemer van het jaar. Waar fysieke boekwinkels het in dit digitale tijdperk over het algemeen lastig hebben, weet Paagman zelfs te groeien. Innoveren en investeren zijn hierbij de sleutelwoorden, vertelt mede-eigenaar Fabian Paagman aan NUzakelijk.

Als onderdeel van het succes noemt hij, naast de offline én online service en de tweehonderd events die ze jaarlijks organiseren, de totale entourage in de boekwinkel te Den Haag. ‘Naast onze boekwinkel vinden klanten bovendien ons eigen café, waar ze kunnen lunchen, borrelen en koffiedrinken. We bakken onze eigen taarten. We zien dat mensen die bij ons een boek kopen hun verblijf verlengen met een bezoek aan het café. Maar we trekken ook winkelend publiek dat geen bezoek brengt aan de boekwinkel. Het is voor ons een extra omzetkanaal.’

Altijd ook mooi voor Maqutos om waardering te krijgen voor uitgevoerde werkzaamheden. Naast de eerder voor Paagman gerealiseerde totale winkelinterieurs maakten wij nu een nieuwe koffiecounter die in de afgelopen periode is geïnstalleerd. Wij feliciteren Paagman van harte met de (in onze ogen meer dan terecht) gewonnen award!